Watersportdag verkozen tot sportinitiatief van het jaar!

Op vrijdag 27-1-2017 tijdens het sportgala is de Watersportdag Katwijk in de prijzen gevallen. We hebben de  Sport Innovatie prijs ontvangen.  Een bronzen beeldje en een cheque van 500 euro. Het beeldje zal rouleren tussen de verenigingen. Het geldbedrag staat gereserveerd voor de watersportdag van 2017, welke gehouden wordt op zaterdag 9 september 2017.

Het juryrapport bevat de volgende tekst:

De jury is van mening dat de Watersportdag winnaar is van de categorie Sportinitiatief van het jaar 2016.

Katwijk is met de Oude Rijn, het Additioneel Kanaal, Valkenburgse Meer en natuurlijk vooral de zee een waterrijke gemeente. Het is dan ook niet vreemd dat er veel verschillende watersporten worden beoefend, variërend van zeilen en surfen -zonder en met zeil, kite of peddel- tot roeien, maar dan niet in een skif of skull, maar in een kajak en sloep.

Een groot aantal watersportverenigingen besloot afgelopen jaar de handen ineen te slaan om zich niet iedere afzonderlijk, maar begin september gezamenlijk te presenteren op het Uitwateringskanaal tussen de Koningin Julianabrug en het gemaal. Daar konden belangstellenden kennis maken met de verschillende watersporten en watersportverenigingen; er werden demonstraties gegeven en men kon er deelnemen aan de verschillende activiteiten.
Daarnaast was er op de watersportdag ook gelegenheid voor de Zeeverkenners(Scouting), Katwijkse Reddingsbrigade(KRB) en een aantal watersportbedrijven om zich te presenteren. De dag werd omlijst met onder andere shanties en visroken.

Kortom: een dag met voor ieder wat wils, die het verdient om uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement.

 

Wil je momenten van dit evenement terugkijken, volg dan de links:

Pitch Watersportdag Katwijk: https://www.youtube.com/watch?v=dKYUd6vIW8k
Bekendmaking winnaar: https://www.youtube.com/watch?v=rSJvLhKTiSk
Juryrapport Watersportdag Katwijk: https://www.youtube.com/watch?v=Doci5DMEalY